מ..א..כ..ל..י..ם

v     לבנייה
מתכון: לבן, מים, בצל אחד, מלח, כמון, אורז.
אופן ההכנה: מערבבים את כמות הלבן שרוצים לבשל עם מעט מים ומרתיחים.
חותכים את הבצל לחתיכות קטנות ודקות, ומערבבים עם מלח וכמון ומווסיפים ללבן הרותח. מוסיפים מעט אורז ומשאירים עד שיבשיל ומגישים... .





v     12עיש שנינה
 מתכון: גרגרי חיטה, לבן.

 אופן ההכנה: מרתיחים את גרגרי החיטה הכתושה באמצעות אבני רחיים עד שמבשילים. מוסיפים לבן ושוב מרתיחים עד שמקבלים תערובת אחידה וסמיכה.




v     מג'דרה
מתכון: עדשים, בורגול, בצל, מלח, שמן זית, מים.

            אופן ההכנה: מרתיחים את העדשים למשך רבע שעה. מוסיפים את הבורגול  ובוחשים.
            במחבת, מטגנים בצל עם שמן זית עד שהבצל נהפך להיות שחום. מוסיפים את תערובת
            של הבצל לסיר העדשים והבורגול ומערבבים היטב. מוסיפים מלח לפי הטעם.
      

 

 

v     חלמית
מתכון: חלמית, בצל, מים ומלח, שמן זית.

            אופן ההכנה: חותכים את עלי החלמית לחתיכות קטנות.

מטגנים בצל בשמן זית ומוסיפים את העלים החתוכים. מוסיפים טיפת מים ומלח,     מערבבים למשך רבע שעה ואוכלים.

 

 

v     עולש
מתכון: עולש, מים, בצל, שמן זית.
אופן ההכנה: מרתיחים את עלי העולש למשך חצי שעה. במחבת אחר מטגנים בצל עם שמן זית.
מוציאים את העולש מהמים הרותחים ובאמצעות כף היד סוחטים את העולש.
מוסיפים את העולש למחבת המכיל בצל ושמן זית למשך שתי דקות.