מ..מ..ת..ק..י..ם

13

1.       לוזאגי
מתכון: קמח, מים, מלח.
אופן ההכנה: מערבבים את הקמח, המלח והמים עד לקבלת בצק סמיך ואחיד. בכל פעם שופכים כמות של בצק ואופים על הסאג'. אחרי האפייה מורחים את הלחם בחמאה מבושלת וסוכר.
   
 


15

2.       עסידה
מתכון: קמח, מים רותחים, (חמאה מבושלת)/ סמנה.
אופן ההכנה: שמים את המים, המלח והחמאה המבושלת בסיר עד לרתיחה. מוסיפים את הקמח באטיות ובוחשים עד לקבלת בצק אחיד וכדורי. מוציאים את כדור הבצק, מורחים בחמאה מבושלת ומפזרים סוכר, אוכלים לתאבוננו.





3.       בחתה (רז בחליב)
מתכון: חלב, אורז, סוכר.

אופן ההכנה: מרתיחים את החלב ומוסיפים לו אורז לפי הרצון, מערבבים ומשאירים עד שהאורז מבשיל. מוסיפים סוכר לפי הטעם.




4.       חרירה
מתכון: חלב, קמח, סוכר.
אופן ההכנה: מערבבים כף של קמח עם כוס חלב קר ומשאירים בצד.

שמים את שאר החלב בסיר עמוק על אש נמוכה בעת רתיחה מוזגים אט אט את כוס החלב הקר ששמנו בצד, מוסיפים סוכר לפי הטעם ומערבבים.



5.       מטבק (פטיר)

מתכון: קמח, מים, מלח, שמן לטיגון.

אופן ההכנה: מוסיפים את הקמח, המלח והמים, מערבבים היטב עד שמקבלים בצק רך. מרדדים באמצעות מערוך, מקפלים את קצוות הבצק המרודד עד שמקבלים שכבה עבה של בצק. מטגנים בשמן זית חם.

אחרי הטיגון מפזרים סוכר על הלחם המטוגן.